2 גורמי סיכון ומניעה של גליובלסטומה

בתקופה האחרונה אנו נתקלים במקרים רבים של אנשים צעירים ומבוגרים שהתגלו כחולים במחלת הגליובלסטומה. מדובר במחלה שלא מוכרת על ידי רבים וכך גם גורמי הסיכון שלה. החלטנו לעשות מעשה ולהוציא מדריך מרוכז שיעלה את המודעות בהקשר למחלה זו. אנו מזמינים אתכם להישאר אתנו ולהכיר במחלה מקרוב, כדי שתדעו איך אפשר להפחית את הסיכויים לחלות בה.

 

תכירו את השם השני של גליובלסטומה – סרטן המוח

השם הארוך של המחלה עשוי להישמע לכם כלא מוכר בעליל, אבל שמה השני והמורכב פחות, צפוי לגרום לכם להבין כי שמעתם עליה לפחות פעם אחת במהלך חייכם. נסביר בקצרה מה זה אומר סרטן המוח, רגע לפני שנציג את גורמי הסיכון, כדי שתוכלו לדעת במה מדובר בכלל. זהו גידול שנחש לנפוץ ביותר מבין גידולי המוח שמתרחשים בקרב אנשים בוגרים. המקור של הגידול בא לידי ביטוי בתאי גלייה שנקראים “אסטרוטיצים”. מי שלקו בסרטן מסוג זה, יודעים כי מדובר בגידול שחודר אל מבנים חשובים מאוד במוח. חשוב לציין כי קשה מאוד לטפל במחלה זו מ – 2 סיבות עיקריות:

  • הגידול נחשב לאגרסיבי במיוחד שמתפזר באופן מהיר באזורים שונים ברחבי המוח
  • קשה מאוד לבצע ניתוחים באזורים מסוימים במוח ולעיתים מתגלה כי לא ניתן להסיר את כל הגידול בעקבות קושי זה

עכשיו, כשאתם מכירים באינפורמציה חיונית זו, ניתן להציג בפניכם את 2 גורמי הסיכון העיקריים

תכירו את השם השני של גליובלסטומה – סרטן המוח

חשיפה לקרינה מייננת

לצערנו, יש מי שנחשפו לקרינה מייננת באופן משמעותי. מדובר לא פעם במי שעברו טיפולים שונים כשהיו צעירים. דוגמא נפוצה למצב שכזה שהוביל בסופו של דבר לחלות במחלת גליובלסטומה היא טיפול בקרינה שניתן לחולי גזזת בישראל. ראוי לציין כי טיפול זה התקיים במדינה בשנות ה – 50.

חשיפה לקרינה מייננת

קרינה של טלפונים סלולריים

אנחנו יודעים שהמכשירים הסלולאריים שלנו פולטים קרינה חזקה, אבל לא תמיד אנו מודעים להשלכות של מצב זה. חשוב שתדעו כי קרינה מייננת של מכשירים מסוג זה עשויה להוביל להופעת המחלה. אם אתם רוצים לדעת איך להפחית את הסיכויים לחלות בה, כדאי שתקראו את הפסקה הבאה שתאפשר לכם להכיר בדרכי המניעה.

 

כך תוכלו להפחית את הסיכוי לחלות במחלה

הטיפולים שצוינו בפניכם לעיל (טיפול הקרינה שבוצעו בקרב חולי גזזת) כבר לא מתקיימים כיום. כך שהדבר כבר מפחית את הסיכוי שלכם לחלות במחלת הגליובלסטומה. הבעיה היא שהטלפונים הסלולאריים נמצאים בקרבתנו והם מעלים את הסיכוי לחלות במחלה באופן משמעותי. ההמלצה היא לעשות כמה שפחות שימוש בטלפונים אלה ולהטעין אותם בחללים מרוחקים, שאף אחד לא שוהה בהם. שכן, כך תיחשפו לפחות קרינה.

 

לסיום

עד כאן המדריך שהציג בפניכם את 2 גורמי הסיכון שמובילים למחלת הגליובלסטומה. בשלב זה אתם מכירים בהם ובדרכי המניעה. כך שנותר לכם רק ליישם את הנכתב לעיל ולשמור על עצמכם.

2 גורמי סיכון ומניעה של גליובלסטומה